2010 Uitslag

De 50e tocht zit er weer op, we hebben de Winterhike weer achter de rug waarbij de weersomstandigheden dit jaar echt winters waren. Dit jaar verzamelden zich +/- 200 scouts uit heel Nederland bij Café Jantje in Oldenzaal waar dit jaar het startpunt van de 2010 Winterhike was. Per 2 minuten startte er een koppel welke één van de 3 uitgezette routes volgde (junioren, senioren of veteranen).

Deze routes liepen langs diverse posten naar het overnachtingspunt: sporthal ‘t Treftpunt in Weerselo. Na een korte, maar verkwikkende nachtrust was de volgende dag anders ingedeeld als andere jaren om de 50e editie van de winterhike te vieren. De deelnemers werden per bus naar 4 verschillende blokhutten in Almelo vervoerd waar een fiets uitgereikt werd voor vervoer naar de andere blokhutten op de route.

Op de posten waren zeer diverse programma’s uitgezet waarvoor hulde aan de postbemanningen Tevens werden hier (warme) versnaperingen en morele ondersteuning geboden. Als eindpunt werd dit jaar zaal Tibbe in Mariaparochie aangedaan.

Uiteraard doen deze scouts dit niet voor niets, naast het genieten van de inspanning en van het mooie stukje Nederland, heerst er een unieke sfeer tijdens de Winterhike. Bovendien krijgen ze een badge als herinnering aan deze barre tocht vol ontberingen. Het koppel dat het best gepresteerd heeft (zowel op de posten onderweg als bij het uitwerken van de opdrachten) krijgt de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis. Dit jaar zijn dat:

 WH2010-Junioren  WH2010-Senioren  WH2010-Veteranen
Junioren:
Iris en Jasmijn
(Kameleongroep scouting, Vasse)
Senioren:
Robin en Wendy
(John F. Kennedy groep, Almelo)
Veteranen:
Ronnie en Onno
(John F. Kenndy groep, Almelo)

Ook de postbemanning worden niet vergeten. Voor de organisatie, sfeer en thema-aankleding van de leukste post kunnen zij ook een prijs winnen n.l. de  “post inspiration award”. De Dr. Ariens groep uit Losser was dit jaar de gelukkige en kreeg de award overhandigd door de postcoordinator.

WH2010-Postbemanning

Alle deelnemers, postbemanningen en verdere hulp hartelijk dank voor jullie deelname of ondersteuning en wellicht tot volgend jaar.

Uitslagen:

Junioren

WH2010-Junioren-d1

WH2010-Junioren-d2

WH2010-Junioren-Eindstand

Senioren

WH2010-Senioren-d1

WH2010-Senioren-d2

WH2010-Senioren-Eindstand

Veteranen

WH2010-Veteranen-d1

WH2010-Veteranen-d2

WH2010-Veteranen-Eindstand

 

Papierposten

WH2010-Papierpost_duiken

WH2010-Papierpost_bier

WH2010-Papierpost-100-jaar-scouting

WH2010-Papierpost_meteo