2011 Uitslag

Hieronder een artikel over de hike van 2011 uit de duitse krant Grafshafter Nachrichten

250 Pfadfinder streben per „Treck“ Gildehaus als Ziel an

Niederländer schlafen auch auf dem Sportplatz

WH2011-Grafschafter-Nachrichten-Artikel

hd Gildehaus. In dieser Woche erlebte die Stadt Bad Bentheim ein besonderes Event. 250 Pfadfinder im Alter von 14 bis fast 60 Jahren aus den gesamten Niederlanden beendeten den ersten Tag ihres zweitägigen Trecks in der Gildehauser Grund- und Hauptschule, wo sie von den Landfrauen, die sonst die Schulkinder beköstigen, bewirtet wurden. Übernachtet haben die Teilnehmer in der Armin-Franzke-Halle oder draußen auf dem Sportplatz.

Klik hier voor het volledige artikel.

 

Hike 2011

Het zit er weer op, de Hike van 2011 is weer succesvol afgesloten. Vergeleken met de winterse taferelen van vorig jaar, voelde de Hike van dit jaar eerder zomers aan met dag temperaturen van rond de 8 graden. Plus minus 170 scouts verzamelden zich op het startpunt welke dit jaar in Café Nationaal in Glanerbrug plaatsvond. Vanaf 10 uur werd er elke 2 minuten een koppel gestart (junioren, senioren of veteranen) en rond kwart voor 1 werd het laatste koppel op pad gestuurd.
De tocht had dit jaar een internationaal karakter want de start van de route was in Nederland en het einde in Duitsland. De verschillende routes voerden de deelnemers via diverse uitdagende posten, paden en wateren (waarbij sommige deelnemers het niet droog hielden) naar het eindpunt. Dit jaar was het overnachtingspunt de sporthal in het Duitse Gildehaus. Hier konden de deelnemers na het uitwerken van de logboeken de dag gezellig afsluiten onder het genot van een hapje en een drankje.
Na een korte maar verkwikkende nachtrust werd iedereen om half 7 al weer gewekt en de eerste koppels werden vanaf 7 uur weer vlot gestart in een 1 minuut takt. Ook deze 2e dag voerde de deelnemers uiteraard via schitterende routes en route technieken door mooie natuurgebieden zoals het Lutterzand. De postbemanningen hadden weer leuke posten met dito activiteiten gemaakt en verstrekten ondertussen warme versnaperingen. Hiervoor dank aan de postbemanningen.
Het eindpunt was Café Restaurant ’t Sterrebos te Beuningen waar de logboeken en schetsen werden gecontroleerd, de punten tot het laatste moment werden verwerkt terwijl de deelnemers genoten van de traditionele boerenkool maaltijd.
Uiteraard doen deze scouts dit niet voor niets, naast het genieten van de inspanning en van het mooie stukje Nederland en Duitsland, heerst er een unieke sfeer tijdens de Winterhike. Bovendien krijgen ze een badge als herinnering aan deze barre tocht vol ontberingen. Het koppel dat het best gepresteerd heeft (zowel op de posten onderweg als bij het uitwerken van de opdrachten) krijgt de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis. Dit jaar zijn dat:

 WH2011-Junioren  WH2011-Senioren  WH2011-Veteranen
Junioren:
Marleen en Charlotte
(BE de Blauwe Reigers, Almelo)
Senioren:
Dennis enn Kevin
(John F. Kennedy groep, Almelo)
Veteranen:
Onno en Ronnie
(John F. Kennedy groep, Almelo)

Ook de postbemanning is niet vergeten. Voor de organisatie, sfeer en thema-aankleding van de post die door de Dr. Ariens groep uit Losser werd bemand kregen zij de “post inspiration award” van de Winterhike 2011 uitgereikt.

WH2011-Postbemanning

Alle deelnemers, postbemanningen en verdere hulp hartelijk dank voor jullie deelname of ondersteuning en wellicht tot volgend jaar.

 

Uitslagen

Junioren

WH2011-publikatie-Junioren-dag1

WH2011-publikatie-Junioren-dag2

WH2011-publikatie-Junioren

Senioren

WH2011-publikatie-Senioren-dag1

WH2011-publikatie-Senioren-dag2

WH2011-publikatie-Senioren

Veteranen

WH2011-publikatie-Veteranen-dag11

WH2011-publikatie-Senioren-dag2

WH2011-publikatie-Veteranen

 

Papierposten

WH2011-papierpost-Friese-Woorden

WH2011-papierpost-Alternatieve-elfstedentocht

WH2011-papierpost-Elf-Steden