2016 Uitslag

De 56e winterhike is weer achter de rug waarbij de weersomstandigheden helaas niet de Siberische temperaturen bereikten om het thema “Back tot he USSR” van dit jaar eer aan te doen.

Op de 1e dag verzamelden de +/- 260 scouts zich bij het startpunt in DelenHeino, “Go Challenge” Outdoor park. De gestarte koppels moesten op dit terrein eerst op inventieve wijze een aantal water oversteken trotseren waarna men pas aan de daadwerkelijke route kon beginnen.

Door het oplossen van de verschillende route technieken werden de koppels via een schitterende route welke o.a. landgoed “Het Reelaer” aandeed naar de verschillende posten geleid.

Hier werd men in vol Russisch ornaat onder het geschal van volksliederen onthaald waarbij men gelijk volgens traditie aan het werk werd gezet om o.a. touwladders te beklimmen, berichten te seinen, luchtdoel raketten af te schieten en Russische roulette te spelen. Onderweg tussen deze routes werd er nog een gedeelte van de route afgelegd per kano. Om de inwendige mens te versterken werden op de posten warme soep, broodje rookworst en een muesli reep verstrekt.

Het overnachtingspunt van de 1e dag was sporthal het Sprengendal in Haarle. Hier konden de deelnemers hun opdrachten en logboek uitwerken (alles voor de punten natuurlijk!!). De dag werd daarna afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Na een korte maar ‘verkwikkende’ nachtrust werden de deelnemers om half 7 gewekt Nadat iedereen voorzien was van een ontbijtpakket, fruit en koffie\thee werden de eerste koppels vanaf 7 uur al weer gestart. Ditmaal om de minuut.

Ook deze 2e dag werden de deelnemers via diverse route technieken en schitterende routes naar het eindpunt geleid (o.a. de . Door de postbemanningen waren weer uitdagende posten neergezet zoals matroeska poppen, koude handicap en meer. Ook de hamburgers gaan er altijd als koek in. Postbemanningen dank hiervoor!!!

Restaurant “’t Bonte Paard” te Holten was dit jaar het eindpunt. Waar de logboeken en schetsen werden gecontroleerd, de punten tot het laatste moment werden verwerkt terwijl de deelnemers genoten van de traditionele boerenkool maaltijd.

Uiteraard doen deze scouts dit niet voor niets, naast het genieten van de inspanning en van een mooie stukje Nederland, heerst er een unieke sfeer tijdens de Winterhike. Bovendien krijgen ze een badge als herinnering aan deze barre tocht vol ontberingen. Het koppel dat het best gepresteerd heeft (zowel op de posten onderweg als bij het uitwerken van de opdrachten en logboek) krijgt de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis. Deze werd dit jaar uitgereikt door Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland.

De winnaars van dit jaar zijn:

Junioren:
Jessica en Marsaha
(dr. Ariëns-Ingrid, Hengelo)

Senioren:
René en Lotte
(dr. Ariëns-Ingrid, Hengelo)

Veteranen:
Ivo en Hugo
(Kameleongroep, Vasse)

De “Post Inspiration Award”, voor de organisatie, sfeer en thema-aankleding van de leukste post werd dit jaar gewonnen door de Graaf Otto Groep uit Lochem.

Alle deelnemers, postbemanningen, moeders Twentse Ros, radio zendamateurs en verdere hulp hartelijk dank voor jullie deelname of ondersteuning en wellicht tot volgend jaar.

Sir Edmund Hillary Stam

2016 Uitslag

Onderstaand de uitslagen van de hike 2016

Junioren 2016

Senioren 2016

Veteranen 2016

 

Junioren 2016 dag1

Senioren 2016 dag1

Veteranen 2016 dag1

 

Junioren 2016 dag2

Senioren 2016 dag2

Veteranen 2016 dag2

 

Het verslag + de foto’s die gemaakt zijn tijdens de hike verschijnen zo snel mogelijk.

Voor nu alvast een fijne jaarwisseling toegewenst en tot volgend jaar !!

 

Alle deelnemers, postbemanningen, moeders Twentse Ros, radio zendamateurs en verdere hulp hartelijk dank voor jullie deelname of ondersteuning en wellicht tot volgend jaar.

Sir Edmund Hillary Stam